2023-12-16
00:00
Kvass
Förra hösten hittade jag det här receptet som blir pefekt frisk måltidsdryck. Jag menar citron och ingefära, vad kan gå fel liksom...
Utifrån det här recptet experimenterade jag vilt i somras med olika bär från trädgården. Vissa gav fin röd färg andra inte, vissa bär slog smaken igenom mer än andra. Uppdateringar kommer med fler varianter.
Grundrecept på Kvass
- 3 citroner
- 3-4 cm ingefära
- 0,5 msk russin
- ev 2 tsk honung, kan uteslutas
- ca 1 dl vassle från egen kefir
- vatten
Gör så här:
- Skala citronerna försiktigt så att bara det gula kommer med. Lägg i en 2-liters glasburk.
- Skär loss citronköttet från det vita skalet och lägg ner i burken. Pressa ur saften lite.
- Skala ingefäran och skär i skivor och lägg i
- Tillsätt russin, honung och vassle. Fyll på med vatten tills det är ca 2 cm kvar till kanten.
- Låt stå i rumstemperatur i 5-7 dagar. Den skall vara lätt porlande. Förvara i kylskåp.
Det här receptet hittade jag på GapsCoach Lisas sida