2015-09-25
00:00
Blåbär och kokos
Dags för fredag igen och idag vill vi tipsa er om att testa en super god och höstig kokos- och blåbärstårta. Den är jätte smidig att göra och kommer garanterat uppsattas av dina fikavänner.
Blåbärs- och kokostårta
Botten:
- 2 dl havregryn
- 2 msk jordnötssmör
- 15 dadlar
- 1 dl sötmandlar (gärna blötlagda 6-12 timmar)
- 1/4 dl vatten
Så gör du botten:
- Kör mandlarna i en matberedare tills det blir som ett mjöl. Om du haft dem blötlagda har kroppen lättare att ta upp näringen.
- Tillsätt resten av ingredienserna och kör igen.
- Forma massan till en rund kaka och ställ in botten i frysen.
Blåbärslager:
- 2 bananer
- 2 msk kokosolja
- 1 dl frysta blåbär
Så gör du blåbärslagret:
- Kör bananerna och kokosoljan till en slät smet i en matberedare.
- Tillsätt sedan de frysta blåbären och kör igen.
- Ta ut bottnen och fördela blåbärssmeten över den.
- Ställ in i frysen i minst 30 minuter innan nästa lager läggs på så att den håller fin form.
Kokoslager:
- 1 dl riven kokos
- 1 1/2 msk honung
- 1 dl kokosmjölk ( Endast den tjocka delen )
- 2 krm äkta vaniljpulver
Så gör du kokoslagret:
- Öppna kokosmjölken utan att skaka den så att den tjocka delen stannar kvar på toppen.
- Ta upp den tjockare massan med ensked och blanda med de andra ingredienser.
- Bred på tårtan och låt den stå i kylen över natten.
Om du vill ha tjockare av något lager gör du dubbel sats av antingen alla lager eller något av dom.
Garnera med blåbär, physalis och rostad kokos som på bilden, eller dina egan favoriter.
Ha en trevlig helg!
-
Ekologisk kokosolja. Underbar till massage, hudvård, hårvård eller som makeup remover mm. Fin livsmedelskvalitet.från 89,00
Skriv en kommentar: