2015-09-25 00:00
Anna

Blåbär och kokos

Dags för fredag igen och idag vill vi tipsa er om att testa en super god och höstig kokos- och blåbärstårta. Den är jätte smidig att göra och kommer garanterat uppsattas av dina fikavänner. 

 

Blåbärs- och kokostårta 

Blåbär- och kokostårta utan gluten

 

 

Botten:

  • 2 dl havregryn
  • 2 msk jordnötssmör
  • 15 dadlar
  • 1 dl sötmandlar (gärna blötlagda 6-12 timmar)
  • 1/4 dl vatten

 

 

Så gör du botten:

  1. Kör mandlarna i en matberedare tills det blir som ett mjöl. Om du haft dem blötlagda har kroppen lättare att ta upp näringen.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och kör igen.
  3. Forma massan till en rund kaka och ställ in botten i frysen.

 

Raw Blåbärs- och kokostårta

 

 

Blåbärslager:

  • 2 bananer
  • 2 msk kokosolja
  • 1 dl frysta blåbär

 

 

Så gör du blåbärslagret:

  1. Kör bananerna och kokosoljan till en slät smet i en matberedare.
  2. Tillsätt sedan de frysta blåbären och kör igen.
  3. Ta ut bottnen och fördela blåbärssmeten över den.
  4. Ställ in i frysen i minst 30 minuter innan nästa lager läggs på så att den håller fin form.

 

Kokoslager:

  • 1 dl riven kokos
  • 1 1/2 msk honung
  • 1 dl kokosmjölk ( Endast den tjocka delen )
  • 2 krm äkta vaniljpulver

 

Så gör du kokoslagret:

  1. Öppna kokosmjölken utan att skaka den så att den tjocka delen stannar  kvar på toppen.
  2. Ta upp den tjockare massan med ensked och blanda med de andra ingredienser.
  3. Bred på tårtan och låt den stå i kylen över natten.

Om du vill ha tjockare av något lager gör du dubbel sats av antingen alla lager eller något av dom. 

Garnera med blåbär, physalis och rostad kokos som på bilden, eller dina egan favoriter.

Ha en trevlig helg! 

 

    Produkter som nämns i nyheten

  • Ekologisk kokosolja. Underbar till massage, hudvård, hårvård eller som makeup remover mm. Fin livsmedelskvalitet.
    från 89,00

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur: