Blue Hubbard - snacka om långlagrare
Den här Blue Hubbard har legat på en hylla i rumstemperatur sedan jag skördade både den här och ett gäng kompisar till den i höstas.
Det här var den största av dem och jag kunde inte riktigt bestämma mig för vad jag skulle göra med den. Till slut blev det pumpaplättar, de är ju så smidiga när man ska på utflykt, vilket jag skulle. De är lika goda till frukost och mellanmål också. Goda direkt från stekpannan men nästan ännu godare kalla.
Recept
- ca 4 dl pumpa/squash, riven och kokad
- 4 ägg
- 4 msk jordnötsmör (eller annat nötsmör)
- 1 nypa salt
- kokosolja, smör etc att steka i
- Lägg alla ingredienser i en mixer och kör tills det är alldeles slätt.
- Stek på låg värme tills de fått färg.
- Servera med ex syrad grädde eller cream cheese och bär
När jag delade den så kunde jag konstatera att det inte var jättemycket fruktkött kvar. Men gott och väl så det räckte till mina plättar.
Jag sparade faktiskt en del av fröerna. Risken finns att de är korspollinerade men jag tänkte att jag kan klämma ner dem där jag kanske inte skulle ha odlat någit annat...
Först rev jag pumpaköttet och sedan kokade jag det en stund i en gnutta vatten så att det blev mjukt. Sedan la jag i alla ingredienser och mixade så att det blev helt slätt.
Jag har två stekpannor så jag använde båda parallellt, annars hade jag fått stå hela dagen...
Använd mycket smör och/eller kokosolja när du steker så att de inte bränner fast. Om man vill kan man göra pytteplättar så är det ännu lättare att bara stoppa i munnen.
Lite bär och syrad grädde eller creme cheese blir gott till.
Om du vill kan du krydda plättsmeten med lite kardemumma eller kanel som variation.
Det blev pumpakött över till fler omgångar med plättar eller om jag vill ha pumpaköttet till något annat....
Blue Hubbard är sådd och växer i landet i år också...